News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

gyereknap2017051 Horváth Mária és Hermán Sándor 137 Argentina, Dél- Amerika, Domina Zsóka 2012 835 ludverc2015r114 736 A remekmívű transzparens bikal19 valkonya_ludverc0133 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Scmidth Edit, Fullér Józsefné,Nagy Béláné,Schmidt Antalné,Hermán Sándorné, Horváth Jánosné dsc-191 dscf1083_lud Argentina, Dél- Amerika, Domina Zsóka 2012 majusfa20160071 ludverc2015l122 kapolna-002 ludverc2014032 Felavatás 704

Hírcsoportok

II. Mediterrán ciklon / 2012

Alig, hogy elhagyja a Kárpát – medence déli részét a nagy területen komoly havazást ( 30-40 cm) okozó mediterrán ciklon, itt kopogtat ,, a kertek alatt” a következő!

A mai és a holnapi csikorgó reggelt ( kb. – 15 C ) és fagyos-szeles nappalt követő holnapi délutánon a kora délutáni órákban megérkezik dél Zalába a . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: II. Mediterrán ciklon / 2012

I. Mediterrán ciklon / 2012

Magyarország déli 2/3 – át beterítette egy mediterrán ciklon csapadékot adó felhőzete: a hét legvégéig Zala, Veszprém, Fejér, Pest,Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben hozzávetőleg 20 cm- nyi, ettől a ,,vonaltól” északnyugatra kevesebb, délkeletre több hóra lehet számítani. Legdélebbi vidékeken az 50 cm is összegyűlhet. Nyugat – és északkelet Magyaro. – on a viharossá fokozódó szél egész . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: I. Mediterrán ciklon / 2012

Felhívás! Hóhelyzet!

A hétvégén és a jövő héten is téli időjárás várható az egész Kárpát medencében.

Figyeljünk egymásra, idősekre különösen! Ne hagyjunk senkit sem magára!

A téli hideg február végéig is eltarthat, s a havazás több hullámára is számíthatunk még a hónap végéig!

A csapadék azonban nagyon kell a mezőgazdaságnak, s a hótakaró a nagy hidegtől is . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Felhívás! Hóhelyzet!

Farkasordító hideg, vastag hótakaró, metsző szél napokig! 3 nap múlva ,,Tél tábornok”bekeményít!

Hétvégére alpesi hangulat fogadja majd a Valkonyára érkezőket, az idei tél legkomolyabb támadása vár ránk február első hétvégéjén hóval, széllel és nagyon kemény fagyokkal!

valkonya – met

Jövő héten tartósan és keményen fagyni fog!

Ha a mostani modellszámítások beigazolódnak, akkor február 3 – ától, péntektől dél, délnyugat felől havazás kezdődik és a jövő hétvégére a rendkívüli hideg, a havazás és az erős szél együttes hatására az utóbbi évek legkeményebb téli helyzete állhat elő!

A friss fejleményekkel hamarosan jelentkezem :

valkonya – met

Jövő hétvégén már havazhat!

Holnap 0 fok egész nap, ború, még péntek reggel is gyengén fagy, de akkor már napközben enyhülés veszi kezdetét. Szombattól hétfőig 5 – 10 C fok körüli enyheség,némi eső is, kedden azután újra erőteljes, fokozatos lehűlés következik. Olyannyira, hogy jövő hétvégére megérkezhet az első említést érdemlő havazás is.

Szélsőértékek december 1. napján: – 19,2 C . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Jövő hétvégén már havazhat!