News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

szilveszter20130009 dscf0873_lud hpim6933 dscf2663 089 valkonya_ludverc0077 ludverc2012074 hpim6910 dscf1083_lud valkonya_kapolna087 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hársfalvi József és Bogár Mária dsc_0585 valkonya_ludverc0134 majusfa2017095 valkonya_jatszoter085 Fő u. 45. 2000-ben. Hegedűs István és Istvánné. 2008-tól Gyetvai Andrea vegyes-080 OLYMPUS DIGITAL CAMERA dscf0845_lud ludverc2014136

Hírcsoportok

Szemétsziget Valkonyán

Tisztelt Valkonyaiak

A szelektív hulladék konténert havonta egyszer ürítik! Amennyiben a konténer megtelt, kérjük, ne tegyék mellé a szemetet! A flakonokat, kérjük, lapítsák össze, hogy több beleférjen a konténerbe, illetve használják a szolgáltatótól kapott zsákokat és szállítási napon helyezzék ki a házuk elé!

Köszönjük, hogy Ön is ügyel falunk tisztaságára!

 

. . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Szemétsziget Valkonyán

Vízóra leolvasás június 25-én!

Értesítem a lakosságot, hogy 2011. június 25.-én hétfőn a Dél-zalai Vízmű munkatársai vízóra leolvasást végeznek. Kérem, tegyék lehetővé, hogy bejussanak az udvarokba.

Kedves Falubeliek! Újra itt a Ludvércjárás!

Két hét sem telik el már addig, hogy megrendezzük mókás falunapunkat, amit „LUDVÉRCJÁRÁS-nak neveztünk el. A sok-sok bolondozás, játék, a kézműves mesterségek próbálgatása, a szentmise, a baráti beszélgetések és nótázás mind-mind azt szolgálják, hogy az ünnepi együttlét örömöt szerezzen minden résztvevőnek. Olyan maradandó élményt, ami elkísér a szürke hétköznapokon, és amiből erőt meríthetünk a fáradozások . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Kedves Falubeliek! Újra itt a Ludvércjárás!

Szavazzon a Ludvércjárás hivatalos pénznemére!

A Szeptember 24-i Ludvércjárásra a “Valkonyai Pénzverde” hivatalos fizetőeszközt bocsát ki. Reményeink szerint ennek használatával egyszerűbben vásárolhatnak vendégeink ( a valkonyai fizetőeszközzel történő vásárlásával Valkonya községet támogatja minden vendégünk, amit ezúton is köszönünk). A tavalyi, ilyen módon befolyt támogatások nagyban hozzásegítették falunkat a kápolna tetejének felújításához >>>. Reméljük jövőre is módunk lesz hasonló eredményről beszámolni.

. . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Szavazzon a Ludvércjárás hivatalos pénznemére!

FŐZZÜNK MI IS ÚJ JÁTSZÓTERET VALKONYÁNAK!

Talán tudjátok a reklámokból, a Delikát8 Ételízesítőnek már pár éve megy a „Főzzünk játszóteret!” programja.

Én elkezdtem gyűjteni a Delikát8 Ételízesítő vonalkódokat, és erre buzdítalak Titeket is, hogy gyűjtsétek a saját háztartásotokból, barátoktól, ismerősöktől, kollégáktól! Nagy eséllyel nyerhetünk új játszóteret kis falunknak! (Akit érdekel: http://delikat.hu/programleiras/hogyan_fozzon_on_is_jatszoteret) Ez nagy könnyebbség lenne, hiszen a meglévő játszóterünk már felújításra . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: FŐZZÜNK MI IS ÚJ JÁTSZÓTERET VALKONYÁNAK!

Tavasz, majd kora nyár!

A ma és sajnos még a holnap reggeli -Valkonyán talajmenti fagyos- hideg után is délelőtt viszont gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet és meg sem áll egészen úgy 17 fokig. A következő napokban tavaszi enyheség, péntekre átmenetileg egy napi ború, szombat 20 fok körüli csúcs, majd vasárnap és hétfőn kora nyáriasan meleg 25 fok lesz! Nem . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Tavasz, majd kora nyár!

Tar Sanyi újrahasznosítja a papírt!

Kedves Valkonyaiak!

Kéréssel fordulok a falu népe és a honlap gyakori látogatóihoz. Szeretném, ha a kidobás és az elégetés helyett inkább összegyűjtenék/összegyűjtenétek a háztartásban haszontalanná vált papírhulladékot. Újság, szórólap, csomagolás, kartondoboz, stb. Válogatni nem szükséges. Amit nem tudok felhasználni: tejes és egyéb italos doboz. Ha, összejött pár csomag szóljanak/szóljatok és már viszem is el! Valaki . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Tar Sanyi újrahasznosítja a papírt!

Szombatig enyhe idő

Szombatig – továbbra is úgy áll a helyzet – melegedő, szép tavaszi időnk lesz. Szombaton – nagy valószínűséggel valamikor a délutáni órákban – egy hidegfront ér el bennünket, esőket, akár zivatart is hoz majd. Úgy két – három eléggé hűvös nap következik majd vasárnaptól, de a jövő hétvégére újra melegszik az idő. Ma reggel – . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Szombatig enyhe idő

Március 16. – Nagyböjt 7. napja

Növekvő Hold mellett a Henrietták ünneplik a névnapjukat. Ma még pár perccel rövidebb a nappal, mint az éjszaka.

1911 – ben e nap alakult meg a Vas – és Fémmunkások Sport Clubja, a mostani Vasas SC. Az egyesület sportolói a fennállás alatt 40 olimpiai bajnoki címet szereztek, köztük Hegedűs Csaba birkózásban a magyar sport 100. . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Március 16. – Nagyböjt 7. napja

Szenteste

December havának 24. napja van Karácsony előestéje: Szenteste Karácsony böjtjének is nevezik, mert régen 24 – én nem fogyasztottak húst keresztény eleink. Névnapjukat ünneplik az Ádámok és Évák

Fogyó Hold van

Boldog Karácsonyt!

Oldal: 1 / 212