News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

A valkonyai harang ludverc2015l161 ludverc2015r090 majusfa2012022 vegyes-006 ludverc2014157 vegyes-042 ludverc_00029 alkototabor2012126 1980. Szakos Györgyék udvara. Hegedűs Rózsika ludverc2014118 ludverc2015l014 valkonya_ludverc0121 grac2015081 majusfa2017157 Ludvércjárás Valkonyán 2011 majusfa20160033 Valkonya a hegyről valkonya_ludverc0062 ludverc2015r048

Hírcsoportok

Felhívás! Hóhelyzet!

A hétvégén és a jövő héten is téli időjárás várható az egész Kárpát medencében.

Figyeljünk egymásra, idősekre különösen! Ne hagyjunk senkit sem magára!

A téli hideg február végéig is eltarthat, s a havazás több hullámára is számíthatunk még a hónap végéig!

A csapadék azonban nagyon kell a mezőgazdaságnak, s a hótakaró a nagy hidegtől is . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Felhívás! Hóhelyzet!

Átmenetileg még nyárias idő

Az éjszaka során mérsékelt zivatar kialakulhat falunkban. Pénteken és szombaton még 25 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, majd vasárnaptól jönnek a záporok és a zivatarok. Hétfőre nagyobb mennyiségű csapadék, nagyobb eső sincs kizárva. A jövő hét első felében a 20 fokot is alig – alig éri el a csúcshőmérséklet, s 20 fok fölé majd csak . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Átmenetileg még nyárias idő

Hétvégére és jövő hétre változékony idő

Holnap és holnapután még száraz, kora nyáriasan enyhe ( 24 fok körüli) csúcshőmérsékletű időjárással számoljunk. De péntektől hétvégén már lehet egy-egy zápor, a jövő héten pedig kifejezetten megnő a csapadékhajlam és a további záporok és zivatarok kialakulásának valószínűsége. Mérsékelt marad a felmelegedés a jövő hét során: reggelente 10 fokig csökken, délutánonként pedig 20 fok köré . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Hétvégére és jövő hétre változékony idő

Márciust idéző hőmérsékletek

Száraz, eleinte kifejezetten hűvös idő várható – a sok napsütés ellenére is – a következő egy hét során. Eső nem várható sajnos.

A péntekre virradó reggel várhatóan fagyveszélyes lesz, de holnap reggelre se kizárt, amennyiben addigra kellően csillapodik a szél. ( De még a szombat reggel miatt se lehetünk teljesen nyugodtak )

A hétvégén indul . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Márciust idéző hőmérsékletek

Jönnek a májusi fagyok Valkonyán!

Ma hevesebb zivatar is kialakulhat még a faluban, de a hét további részében inkább szárazabb időre kell számítani. Markáns hidegfront vonul át ezekben az órákban a Kárpát – medence felett, ami után hideg szárazföldi illetve sarkvidéki eredetű levegő árasztja el térségünket. Emiatt hűvös napok elé nézünk. Reggelente holnaptól szombatig gyenge ( talajmenti) fagyokra kell készülni . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Jönnek a májusi fagyok Valkonyán!

Áprilisi idő májusban

Május első hetére erősen változatos, szeszélyes, olykor szeles időt ígérhetek. Ma több alkalommal is előfordulhat Valkonyán eső, zápor, de zivatar is jöhet. Holnap és holnapután még 20 fokig is melegedhet a levegő( s még záporok jönnek) , ha szerencsénk lesz , viszont a jövő hét hátralevő részében csupán 15 fok körüli maximumokkal lehet csak számolni. . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Áprilisi idő májusban

Változatos időjárás

A hét további részében nap, mint nap előfordulhat záporeső, esetleg zivatar is. ( Tegnap Nagykanizsa körzetében aprószemű jéggel kevert esővel érkezett a zivatar! )

Reggelente 10, délutánonként 20 fok körüli értékeket mérhetünk. A jövő hét keddjén, egy hét múlva – a jelen számítások tükrében – akár egy jelentősebb lehűlés is érkezhet.

Hőmérsékleti szélsőértékek 4.26 – . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Változatos időjárás

Záporok, zivatarok

Ma és a hét további részében is több alkalommal előfordulhatnak záporok, egy – egy zivatar se kizárt. Reggelente 10 C – ra , délutánonként 15 – 20 C közötti hőmérsékletekre számíthatunk.

Hőmérsékleti szélsőértékek Márk napján:

– 5,8 C Szokolya 1988 33,6 C Debrecen 1926

Jó locsolkodást férfitársaimnak, a hölgyeknek pedig sok locsolót!

valkonya – met . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Záporok, zivatarok

Lesz csapadék!!!

Nagyon jó hírekkel jövök a szomjas föld számára! Szombatig még nem, de az azt követő napokban végig a jövő hét folyamán is, minden nap lehet számítani záporokra! Végre, hogy ezt írhatom. Még ha kiterjedt tartós esőzés nem is várható egyelőre, azért ez is több a semminél! Nagyon fontos. Vasárnapig 20 fok felett, a jövő héten . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Lesz csapadék!!!

Szárazság

A következő egy hét során tovább tart a száraz, enyhe időjárás. Húsvétvasárnapig 23, utána következő néhány nap során 20 fokos maximumokra készülhetünk. A reggeli órákban kevéssel 10 fok alatt alakul majd a reggeli órák hőmérséklete. Vasárnapig déli, délkeleti, az azt követő napokban pedig keleti áramlással érkezik fölénk a tőlünk északkeletre kialakult anticiklon déli peremén a . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Szárazság

Oldal: 1 / 212