News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

Széncinege ludverc_00016 Ugrálás és gurulás OLYMPUS DIGITAL CAMERA ludverc2015l074 gyereknap2017041 valkonya_jatszoter060 bikal050 A kápolnánk ludverc2015r050 OLYMPUS DIGITAL CAMERA vegyes-017 ludverc2012101 Argentina, Dél- Amerika, Domina Zsóka 2012 valkonya_kapolna082 dscf9317 valkonya_ludverc0033 18 dscf3852 A valkonyai út majusfa2017149

Hírcsoportok

Közös munka május 1-én! Jöjjön aki csak tud!

Május elsején a turistaház udvarán rendbe hoznánk kicsit a régi játszóteret és ültetnénk pár facsemetét is. Sikerült nyernünk egy kisebb pályázati pénzt a felújításra. Lehet fúrni, faragni, festegetni, no meg közben diskurálni.

Mindenkit várunk aki részt tud venni egy kis közös munkában! Találkozunk 10 órakor a turistaház udvarán!

A magától értetődő . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Közös munka május 1-én! Jöjjön aki csak tud!

A borsfai Fekete István Általános Iskola 2009-es tábora

2009 júniusának végén a borsfai általános iskolások egy élményekben gazdag hetet töltöttek a valkonyai Rockenbauer Pál Turistaházban. A táborban készült fotók és videó-összeállítások már elérhetők a honlapunkon. Ide kattintva megnézheti mind egy szálig >>> , vagy válassza a Fotók/Táborok menüpontot.

Reméljük még sok hasonlóan vidám és kedves csapatot láthatunk vendégül Valkonyán!

A borsfai iskola 2009-es tábora

Honlapunkra felkerült néhány kép a borsfai Fekete István Általános Iskola nyári táboráról. Reméljük még sok ilyen remek hangulatú táborra láthatjuk vendégül az iskola tanulóit!

A képek a Fotók / Táborok menüpont alatt találhatók >>>

Építész Alkotótábor Valkonyán 2010

Ismét eljöttek hozzánk BME Középülettervezési Tanszék oktatói és hallgatói.

A már hagyományos nyári alkotótábor idén is remekül sikerült. A diákok és oktatók, a rekkenő hőség ellenére, egész héten fáradhatatlanul fúrtak, faragtak, kalapáltak, és végül egy remek tető került a színpad fölé a turistaház udvarán.

Terveink szerint a szeptemberi ludvércjárás alkalmával fel is avatjuk az új . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Építész Alkotótábor Valkonyán 2010

Májusfa kitáncolás május 29-én

A májusfák kidöntése mint rendesen, Valkonyán idén is együtt jár egy kis ünnepséggel, mulatsággal.

A májusfa ledöntésének szertartásos mozzanata volt a fa körültáncolása, és a májusfára mászás.

Különösen nehéz feladat a lehúzott kérgű, magas fát megmászni. A valkonyait meg igencsak kockázatos lenne, mert felette vékonyka, ellenben irdatlan magas. A merészebbek tehetnek egy próbát, mi majd . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Májusfa kitáncolás május 29-én

Májusfa állítás április 30-án.

Mint már oly sok esztendeje, április utolsó napján, az idei esztendőben is fűrészre, fejszére és vonókésre kapnak a valkonyai szépszál legények, hogy a falu fényéhez és hírnevéhez illő pompás májusfát állítsanak a turistaház udvarán. Minden valkonyait szeretettel várunk, fűrészestől, baltástól, pálinkástól, családostól.

Ezért érdemes volt dolgozni!

Toljuk vagy húzzuk?

Tavaszi szélben

. . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Májusfa állítás április 30-án.

A turistaház foglalására nem érkezett válasz?

Tisztelt látogatók!

Egy sajnálatos hiba miatt a Január 25 és február 2 között a “Szállás” (turistaház) oldalról küldött email-ek hibásan érkeztek meg hozzánk, ezért azokra nem tudtunk válaszolni.

A hiba javításra került. Kérjük mindazokat, akik az adott időszakban írtak nekünk, ismételten vegyék fel a kapcsolatot velük telefonon, faxon vagy email-ben, illetve a “Szállás” oldalon található . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: A turistaház foglalására nem érkezett válasz?