News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

majusfa2012127 majusfa2017220 majusfa2017083 majusfa2012084 Ludvércjárás Valkonyán 2011 vegyes-017 ludverc2015l049 vegyes-065 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 30 A régi kápolna (1964) dsc-127 2010-12-18_00048 dscf3593 Fő u. 21. a 80 as években.  Hóbor Jenő és Jenőné. A 23-as telken még nem állt ház. ludverc_r2012044 ludverc2014103 ludverc2015r134 76 OLYMPUS DIGITAL CAMERA szilveszter20130011

Hírcsoportok

Kistermelők termékértékesítése

52/2010 (IV. 30)FVM rendelet
Hatályba lépés Május 15.

A főbb tartalmi változások:

  • Alaptermékek (Pl.: alma, krumpli, tej) és  feldolgozott kistermelői termékek (sajt, lekvár, kolbász) értékesíthető végső fogyasztónak és bekerülhetnek boltokba és vendéglátó egységekbe a megyében és a szomszédos megyékben, valamint Budapesten (Régióban). Alaptermék végső fogyasztónak változatlanul országosan értékesíthető. Házhoz szállítás is lehet.
  • Kistermelői nyers hús értékesíthető a gazdaságból, vagy házhoz szállítással a Régión belül fogyasztónak, és Régión belül a kiskereskedelmi és vendéglátó egységnek..
  • Kistermelői élelmiszer értékesítését a kistermelőn kívül a vele egy háztartásban élő személy, valamint a kistermelő házastársa, bejegyzett élettársi kapcsolatban élő élettársa, nagykorú gyermeke, testvére, szülője, nagyszülője is végezheti. (eddig ki kellett mindnek külön váltania a kistermelői engedélyt).
  • Kistermelői előállítás és értékesítés kategóriájába a méz mellett a méhészeti termékek is beletartoznak.
  • A strucc és emu tenyésztők (vágóhídon vágható) és termékfeldolgozók is lehetnek kistermelők.
  • A gyártmánylap helyett adatlapot,  egyszerűbb adatokkal kell vezetni (falusi vendégasztal szolgáltatónak nem kell vezetni).

Hozzászólás

  

  

  

*