News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

grac2015059 110 93 pres2017022 pres2017048 96 34 dsc_0520 bikal81 majusfa2017204 Fő u. 37. 2000-ben. arviz_0026 bikal21 OLYMPUS DIGITAL CAMERA valkonya_jatszoter027 931 91 majusfa2017029 dscf3866 ludverc2015l117 pres2017006

Hírcsoportok

Szavazzon a Ludvércjárás hivatalos pénznemére!

A Szeptember 24-i Ludvércjárásra  a “Valkonyai Pénzverde” hivatalos fizetőeszközt bocsát ki.
Reményeink szerint ennek használatával egyszerűbben vásárolhatnak vendégeink ( a valkonyai fizetőeszközzel történő vásárlásával Valkonya községet támogatja minden vendégünk, amit ezúton is köszönünk).
A tavalyi, ilyen módon befolyt támogatások nagyban hozzásegítették  falunkat a kápolna tetejének felújításához >>>. Reméljük jövőre is módunk lesz hasonló eredményről beszámolni.

A “Pénz” jelenleg grafikai tervezés alatt áll, végső formáját közzé fogjuk tenni honlapunkon.

És most vissza a szavazáshoz:
A “ludvércpénz” elnevezésére több javaslat is elhangzott, ezért úgy döntöttünk, hogy a honlap látogatóinak leginkább tetsző pénznemet küldjük a valkonyai pénzverdébe!

Szavazni a jobb oldalsávi szavazó űrlap kitöltésével lehet.
Egy számítógépről (egy IP címről) elvileg csak egy szavazatot fogad el rendszerünk, ezért kérjük a többtagú családokat, hogy fontolják meg alaposan szavazatukat, vagy ravaszul menjenek át a szomszédba és onnan is szavazzanak! 🙂
Ha leadta szavazatát, azonnal megjelenik az oldalon a szavazás állása.
A szavazásra 2011.07.31-ig van lehetőség.

Névmagyarázat:

  • Huncut Vas : hogy vendégeink a rendezvény alatt ne erezhessék és ne is monhassák :-), hogy nincs egy “huncut vasuk” sem.
  • Fabatka (Batka): régente bapka is a. m. fillér legapróbb pénznem. Molnár A. szótára szerint (XV II. száz.) a babka cseh pénz és harmadrésze a német krajcárnak. Innen ez a szólás: Egy batkát sem ér.
  • Picula: Tréfás magyar váltópénz elnevezés: ” a koronaérték behozatala előtt forgalomban volt magyar és osztrák ezüst tiz krajcáros váltópénznek tréfás neve. Származik az olasz spicciola szóból, mely a velence-lombardiai tartományok számára 1862. vert rézpénzeken fordul elő: Moneta spicciola pel Regno Lombardo-Veneto. Magyar katonák hozták Olaszországból”.
  • Valkonyai Euró: Valkonya már ratifikálta a Schengeni Egyezményt, ami abból is nyilvánvaló, hogy minden uniós állampolgár útlevél felmutatása nélkül léphet Valkonya területére.  Gondoltuk az Euró övezethez is csatlakoznánk, ha csak egy napra is.
  • Eurovérc: Ez  Valkonyai Euró közeli rokona,  nevében  hirdeti a kizárólagos felhasználhatóságot, mivel csak a Ludvércjáráson alkalmazható mint érvényes fizetőeszköz.

Köszönjük a segítséget!

Hozzászólás

  

  

  

*