News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

valkonya_jatszoter116 956 041 alkototabor2012008 A bélyegekről- Nemeskürti Laci , 2011 alkototabor2012101 Argentina, Dél- Amerika, Domina Zsóka 2012 hpim6882 ludverc2015l059 valkonya_ludverc0071 Turistaház Valkonya majusfa2017187 ludverc2015r096 32 alkototabor2012060 99 turistahaz00028 ludverc2014049 2010-12-18_00044 turistahaz00012

Hírcsoportok

Akvaponia

Agrárforradalom egy debreceni hátsó kertben!

Debrecen – A csapókerti hobbikertész olyat lépett meg, amit eddig senki, a családot zöldséggel és hallal ellátó megoldása döbbenetesen olcsó, egyszerű, egészséges és működik! Hóban és fagyban is!

passzív üvegház

12 hozzászólás Akvaponia

 • avatar Hatala Gábor

  Friss hírek az ügyben:
  Itt a facebookon >>>

 • Hát ezt a pisztrángos dolgot még át kellene gondolni. Mert ha felnő az a mondjuk 50 hal, és elfogyott, menni kell megint Lillafüredre. Ez így már elég költséges lenne. Ellenben a Kistolmácsi horgásztóról biztosan lehet venni kishalat. Akár pontyot vagy netán harcsát…

  • avatar Hatala Gábor

   Na ja! De a ponty nem csípja annyira a telet, mármint a hideg vizet, mert elmenne telelni, a harcsa meg megesz! De most komolyan: érdemes lehet kipróbálni más halakkal is, szerintem. Venni mindenképpen kell, mert ivadékot nevelni nem egyszerű. De az sem elképzelhetetlen, Ha több ember össze tudna fogni, talán lehetne okos dolgokkal kísérletezni. Kár hogy felénk nincs egy jó kis patak. No olvasni köll a haltartásról is. Guppikat már sikerrel tenyésztettem – 🙂

   • A Debreceni srácnak volt egy harcsája is, csak a macska valahogy kiszedte a tartályból. Olyan fajta kellene, melyből tudunk a közelben beszerezni ivadékot.

 • avatar Fehérlófija

  Hú, a pisztrángot mi is. Lillafüred Rulez!

 • avatar Fehérlófija

  No ez jó hír. Olyan suliban tanítok, ahol elektronikai technikusokat is képzünk – a vezérlés tehát nem lehet probléma. Mióta olvastam az első cikket, a napra is máshogy nézek. Folyton az jár a fejemben, milyen szögben lejtsen a tető, meddig lógjon be az árnyék, stb. Ebből lesz valami.

 • Sziasztok!

  Nagyon megindult a dolog. A minap az index stábja is forgatott egy kisfilmet róla. Itt lehet megnézni: http://index.hu/video/2012/01/05/akvaponia/

  Ha a halakat komposzton nevelt gilisztán neveljük, akkor már csak a vetőmag és az áram kerül pénzbe.
  Ha pedig valaki pénzt is tud szánni egy napkollektoros rendszerre, akkor minden függőség kizárható.
  Az áram egy hónapra 70 KW, azaz, ha jól számolom egy 100 wattos kis szivattyú működhet benne.
  Ennyi energiát egy kisebb szolár panel is tud szolgáltatni, még kell hozzá némi elektronika, egy aksi és készen is van.

 • avatar Hatala Gábor

  Érdemes vele foglalkozni, ha többen nekiveselkednénk, tudnánk egymásnak segíteni, tapasztalatokat megosztani, és ha sikerrel járunk,paradicsommal koccinthatunk szilveszterkor. Én nagyon hajlok a dologra.

 • avatar Fehérlófija

  Ez a rendszer már tényleg közel van a tökéleteshez.Nagy kedvem lenne nekiállni megépíteni, de egy csomó kérdés is megfogalmazódott bennem. Jó lenne egyszer elmenni megnézni, és szót váltani az alkotóval. Addig is itt a folytatás:

  http://civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/akvaponistak-batorsag-interju-a-debreceni-agrarforradalmarral/0104090833

 • avatar Hatala Gábor

  No, ez nagyon jónak tűnik, és nem is ördöngösség. Szerintem ezzel érdemes kísérletezni. Ha valahogy a szivattyúzást le lehetne választani a hálózatról, több, mint tökéletes.

Hozzászólás

  

  

  

*