News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

ludverc2014133 vegyes-072 valkonya_jatszoter001 valkonya_ludverc0145 Meggyvágó 1395891_613565472022543_935143219_n 225 Fő u. 55. a 80-as években. A házat mára már lebontották. cimeravatas39 majusfa2017053 gyereknap2017053 16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA ludverc2014171 13 Fő u. 10. 2015-ben ludverc_00022 alkototabor2012083 gyereknap2017062 rafi-020

Hírcsoportok

Akvaponia

Agrárforradalom egy debreceni hátsó kertben!

Debrecen – A csapókerti hobbikertész olyat lépett meg, amit eddig senki, a családot zöldséggel és hallal ellátó megoldása döbbenetesen olcsó, egyszerű, egészséges és működik! Hóban és fagyban is!

passzív üvegház

12 hozzászólás Akvaponia

 • avatar Hatala Gábor

  Friss hírek az ügyben:
  Itt a facebookon >>>

 • Hát ezt a pisztrángos dolgot még át kellene gondolni. Mert ha felnő az a mondjuk 50 hal, és elfogyott, menni kell megint Lillafüredre. Ez így már elég költséges lenne. Ellenben a Kistolmácsi horgásztóról biztosan lehet venni kishalat. Akár pontyot vagy netán harcsát…

  • avatar Hatala Gábor

   Na ja! De a ponty nem csípja annyira a telet, mármint a hideg vizet, mert elmenne telelni, a harcsa meg megesz! De most komolyan: érdemes lehet kipróbálni más halakkal is, szerintem. Venni mindenképpen kell, mert ivadékot nevelni nem egyszerű. De az sem elképzelhetetlen, Ha több ember össze tudna fogni, talán lehetne okos dolgokkal kísérletezni. Kár hogy felénk nincs egy jó kis patak. No olvasni köll a haltartásról is. Guppikat már sikerrel tenyésztettem – 🙂

   • A Debreceni srácnak volt egy harcsája is, csak a macska valahogy kiszedte a tartályból. Olyan fajta kellene, melyből tudunk a közelben beszerezni ivadékot.

 • avatar Fehérlófija

  Hú, a pisztrángot mi is. Lillafüred Rulez!

 • avatar Fehérlófija

  No ez jó hír. Olyan suliban tanítok, ahol elektronikai technikusokat is képzünk – a vezérlés tehát nem lehet probléma. Mióta olvastam az első cikket, a napra is máshogy nézek. Folyton az jár a fejemben, milyen szögben lejtsen a tető, meddig lógjon be az árnyék, stb. Ebből lesz valami.

 • Sziasztok!

  Nagyon megindult a dolog. A minap az index stábja is forgatott egy kisfilmet róla. Itt lehet megnézni: http://index.hu/video/2012/01/05/akvaponia/

  Ha a halakat komposzton nevelt gilisztán neveljük, akkor már csak a vetőmag és az áram kerül pénzbe.
  Ha pedig valaki pénzt is tud szánni egy napkollektoros rendszerre, akkor minden függőség kizárható.
  Az áram egy hónapra 70 KW, azaz, ha jól számolom egy 100 wattos kis szivattyú működhet benne.
  Ennyi energiát egy kisebb szolár panel is tud szolgáltatni, még kell hozzá némi elektronika, egy aksi és készen is van.

 • avatar Hatala Gábor

  Érdemes vele foglalkozni, ha többen nekiveselkednénk, tudnánk egymásnak segíteni, tapasztalatokat megosztani, és ha sikerrel járunk,paradicsommal koccinthatunk szilveszterkor. Én nagyon hajlok a dologra.

 • avatar Fehérlófija

  Ez a rendszer már tényleg közel van a tökéleteshez.Nagy kedvem lenne nekiállni megépíteni, de egy csomó kérdés is megfogalmazódott bennem. Jó lenne egyszer elmenni megnézni, és szót váltani az alkotóval. Addig is itt a folytatás:

  http://civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/akvaponistak-batorsag-interju-a-debreceni-agrarforradalmarral/0104090833

 • avatar Hatala Gábor

  No, ez nagyon jónak tűnik, és nem is ördöngösség. Szerintem ezzel érdemes kísérletezni. Ha valahogy a szivattyúzást le lehetne választani a hálózatról, több, mint tökéletes.

Hozzászólás

  

  

  

*