News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

dscf1034_lud Nagy Béláné, Fullér Józsefné grac2015067 szilveszter20130070 Nagyék pincéjénél Argentina, Dél- Amerika, Domina Zsóka 2012 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA alkototabor2012003 dsc-203 valkonya_jatszoter113 valkonya_jatszoter026 majusfa2012016 ludverc2014029 valkonya_jatszoter090 OLYMPUS DIGITAL CAMERA ludverc_r2012060 OLYMPUS DIGITAL CAMERA grac2015086 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hírcsoportok

Bemutatkozás

Községünk Valkonya, egy kis zsákfalu Zala megyében. A világ zajától elzártan, erdővel borított lankás dombok közt, Nagykanizsától légvonalban 20km-re Nyugat-északnyugati irányban.

Ház 1927

Ház 1927

Fészer

Fészer

Turistaház

Turistaház

Ház a dombon

Ház a dombon

Lassan ezer év is eltelt azóta, hogy adófizető helyként bekerültünk az iratokba, és azóta ott is maradtunk.

Az  elmúlt századok során hol gyarapodott, néha fogyatkozott a lakosságunk, de soha nem fenyegetett minket a várossá alakulás veszélye. Jelenleg  67-en éljük itt mindennapjainkat, és ahogy Édesanyám szokta mondani: “Bottal sem lehetne innen elkergetni minket”.

A kápolna Valkonyán

A valkonyai kápolna

Ha az ember egyszer gyökeret ver itt, csak nehéz szívvel, vagy egyáltalán nem tud megválni Valkonyától!

Mindannyian ismerjük egymást, tudjuk, ki főz jól, ki kevésbé, kinek van létrája, ami felér a tetőig, kinek jó, kinek ihatatlan a bora, ki szereti a tréfát, és ki az, aki érti is.

Telente a csendre, nyaranta a madárdalra, ősszel szarvasbőgésre ébredünk. Tavasszal hangról megmondjuk, kinek a traktorja vert fel legszebb álmunkból.

Út amin hazajárunk

Út amin hazajárunk

Szerintünk Valkonya a zalai dombvidék ékszere, és aki eddig ide látogatott, nem is nagyon mondott róla mást. Ennek oka vélhetően nem az volt, hogy falugondnokunk szúrós szemmel nézett rá.

Ha szeretne eljönni hozzánk, hogy megismerkedjen velünk és Zala megye egyik legszebb községével, hát üljön vonatra, buszra, vagy lóra, szálljon autóba, és meg se álljon Valkonyáig. Töltsön egy kellemes napot, hetet vagy hónapot köztünk.

Sok szeretettel várjuk falunkba és legyen vendégünk a Rockenbauer Pál Turistaházban!.

Bővebb információ a turistaházról>>

Honlapunkat böngészve megtalál minden hasznos információt rólunk, a környékről, programokról, lehetőségekről

Végezetül egy kis segítség, hogy könnyebben megtaláljon minket (ami nem nehéz mert még műholdról is látszunk):

Térkép:

Loading
Középre
Forgalom
Kerékpárral
Tranzit
Google MapsIrányok lekérdezése