News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

Hegedűs István és Sándor Horváth János és katonatársai 1918 158 majusfa2017013 grac2015033 szilveszter20130001 dscf0947_lud ludverc2014092 valkonya_kapolna078 ludverc2015l013 Ludvércjárás Valkonyán 2011 Ludvércjárás Valkonyán 2011 Széncinege ludverc2015l001 valkonya_ludverc0092 grac2015046 vegyes-068 alkototabor2012032 grac2015031 129 Fő u. 38 2000-ben. Szűcs Zsolt

Hírcsoportok

Fagyhat holnap hajnalban

Szeptember harmadik dekádja holnap reggelre talajmenti faggyal köszönthet ránk, miután a ma átvonult hidegfront erősen lehűtötte a levegőt. Éjszakára kiderül felettünk az ég, a szél is lecsendesedik és a szélvédett, fagyzugos valkonyai völgyben O C fokig lehűlhet holnap reggelre a levegő. Holnap napközben már melegszik.

Jövő hétvégére aztán újra nagyon szép – szinte nyárias – . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Fagyhat holnap hajnalban

Húsvétkor hideg időnk lesz

Záporokkal, zivatarokkal tarkított időnk lesz az ünnepekig. Holnap még csak elszórtan, csütörtöktől azonban többször és többfelé valószínű eső, záporeső és egy – egy zivatar. Húsvétkor havaseső is érkezhet erős hidegbetörés hatására, a nappali felmelegedés valószínűleg még a 10 fokot sem éri el az ünnepek idején ( országos átlagban ). Addig azonban 20 fok körüli maximumokkal . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Húsvétkor hideg időnk lesz

II. Mediterrán ciklon / 2012

Alig, hogy elhagyja a Kárpát – medence déli részét a nagy területen komoly havazást ( 30-40 cm) okozó mediterrán ciklon, itt kopogtat ,, a kertek alatt” a következő!

A mai és a holnapi csikorgó reggelt ( kb. – 15 C ) és fagyos-szeles nappalt követő holnapi délutánon a kora délutáni órákban megérkezik dél Zalába a . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: II. Mediterrán ciklon / 2012

Felhívás! Hóhelyzet!

A hétvégén és a jövő héten is téli időjárás várható az egész Kárpát medencében.

Figyeljünk egymásra, idősekre különösen! Ne hagyjunk senkit sem magára!

A téli hideg február végéig is eltarthat, s a havazás több hullámára is számíthatunk még a hónap végéig!

A csapadék azonban nagyon kell a mezőgazdaságnak, s a hótakaró a nagy hidegtől is . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Felhívás! Hóhelyzet!

Farkasordító hideg, vastag hótakaró, metsző szél napokig! 3 nap múlva ,,Tél tábornok”bekeményít!

Hétvégére alpesi hangulat fogadja majd a Valkonyára érkezőket, az idei tél legkomolyabb támadása vár ránk február első hétvégéjén hóval, széllel és nagyon kemény fagyokkal!

valkonya – met

Jövő héten tartósan és keményen fagyni fog!

Ha a mostani modellszámítások beigazolódnak, akkor február 3 – ától, péntektől dél, délnyugat felől havazás kezdődik és a jövő hétvégére a rendkívüli hideg, a havazás és az erős szél együttes hatására az utóbbi évek legkeményebb téli helyzete állhat elő!

A friss fejleményekkel hamarosan jelentkezem :

valkonya – met

Tüzelőt bekészíteni!

Jövő héten tartósan és keményen fagyni fog!

Ha a mostani modellszámítások beigazolódnak, akkor február 3 – ától, péntektől dél, délnyugat felől havazás kezdődik és a jövő hétvégére a rendkívüli hideg, a havazás és az erős szél együttes hatására az utóbbi évek legkeményebb téli helyzete állhat elő!

A friss fejleményekkel hamarosan jelentkezem a meteorológiai rovatomban >>>

. . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Tüzelőt bekészíteni!

Csikorgó hideg jövő hétre

Északkelet – Európa irányából száraz és rendkívül hideg levegő indult útnak Közép – Európa irányába, így a jövő hét bizonyosan komoly fagyokat hoz majd. Számottevő csapadékra azonban nincs kilátás. Az évszakos átlagnál is hidegebb lesz a jövő hét folyamán.

valkonya – met

Jövő hétvégén már havazhat!

Holnap 0 fok egész nap, ború, még péntek reggel is gyengén fagy, de akkor már napközben enyhülés veszi kezdetét. Szombattól hétfőig 5 – 10 C fok körüli enyheség,némi eső is, kedden azután újra erőteljes, fokozatos lehűlés következik. Olyannyira, hogy jövő hétvégére megérkezhet az első említést érdemlő havazás is.

Szélsőértékek december 1. napján: – 19,2 C . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Jövő hétvégén már havazhat!

Kissé enyhébb, de télies…

A következő napok során már bízhatunk végre némi napsütésben is. Reggelente 0, délutánonként 5 C fok körül alakul majd a jövő hét hőmérséklete. Csapadék azonban a jövő héten sem lesz. Leghamarabb Mikulás táján jöhet említést érdemlő csapadék, esetleg hó is, hiszen akkor már ismét csökkenni fog a nappali órák csúcshőmérséklete.

Szélsőértékek a múltból a mai . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Kissé enyhébb, de télies…

Oldal: 1 / 1012345...10...Utolsó »