News

Energia

Kertművelés

Ökológia

Képeinkből

hpim6911 valkonya_kapolna091 cimeravatas42 OLYMPUS DIGITAL CAMERA alkototabor2012060 2010-12-18_00034 grac2015001 valkonya_kapolna118 ludverc2015l075 hpim6841 grac2015068 350 hpim6963 Széncinege majusfa20160082 ludverc2014006 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA valkonya_jatszoter060 alkototabor2012086 valkonya_kapolna063

Hírcsoportok

Májusfánk és Valkonya az “égből”!

.youtube_sc iframe.yp{display:none;}The Adobe Flash Player is required for video playback.Get the latest Flash Player or Watch this video on YouTube.

Videó: Simon Blackwell

Az idei májusfa állítás képei és videó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Felkerültek a honlapra az idei májusfa állítás képei és Szigligeti Ági jóvoltából egy rövid videó is a valkonyai legények heroikus fadöntő, facipelő, faragó és állító küzdelméről.

A képek itt érhetők el >>>

.youtube_sc iframe.yp{display:none;}The Adobe Flash Player is required for video playback.Get the latest Flash Player or Watch this video on YouTube.

Fotók: Szigligeti Ági, Vereckei Ági, Hatala Gábor

Tavaszelő

Márai Sándor: Négy évszak Március

Nagyon boldog vagyok, hogy még egyszer megéltem érkezésed, Március! Az influenzán át gázolunk feléd, a tél dögvészén, a sötétség alvilági birodalmán át. Mint aki tárnából, bányalégbõl érkezik, sáros lábakkal és elfulladt tüdõvel megállok a napvilágon, kifújom magam és énekelni kezdek. Ezt éneklem: üdvözöllek, Március! Idõbe telik, amíg az ember megtanulja, . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Tavaszelő

Vetési naptár áttekinthető táblázatban

Vetési naptár

Március 1. – Nagyböjt 8. napja

Albin napja Csütörtök Növekvő Hold A meteorológiai tavasz kezdete A Polgári Védelem világnapja Wales nemzeti ünnepe Kivonják a forgalomból Magyarországon az 1 és a 2 forintos pénzérméket (2008)

Lassacskán tavaszodik

Valamelyest visszaesik a hőmérséklet a következő hét közepére, de a jövő hétvégén újra 15 fok lesz. Addig azonban eső, esetleg havas eső is lesz. Közeleg a kikelet!

valkonya – met

Május 25. – Orbán napja

Szerda Orbán nevenapja, az utolsó fagyosszentként szokták volt emlegetni, de azért ekkortájt már a fagy szerencsére ritka ( és nem kívánatos ) vendég …

A Hold fogy

A törölköző világnapja : )

A méheket a Délvidéken Orbán bogarainak szokták nevezni a régiek, s azt mondták Orbán napkor kezdenek el azok, ,, Orbán bogarai ” rajzani.

Csak egy – egy zivatargócban bízhatunk…

Folytatódik a jobbára száraz és napos időjárás. A hétvégén jöhetnek csak záporok nagyobb eséllyel. Reggelente általában 10 – 15 C fok között, délutánonként pedig 25 – 30 fok között alakul a hőmérséklet. Ez alól – a délutáni hőm. tekintetében – csak a szombat lesz a kivétel, amikor nagyjából 20 fok körüli értéket mérhetünk csak a . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Csak egy – egy zivatargócban bízhatunk…

Már itt az eső a ,, kertek alatt” …

Szerencsére nem kell semmit módosítani a tegnapi prognózison. Az eső jön, már közel van. Késő délutántól és éjszaka is akár lehet zápor, zivatar, s nem lesz ez másként holnap sem. Hétfőre pedig kiadós csapadékot ígérhetek! Keddtől aztán megnyugszik ismét az időjárás, melegedés kezdődik, csak a nappali gomolyfelhőképződés lesz a jellemző.

Jövő hét legvégén jöhetnek újabb . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Már itt az eső a ,, kertek alatt” …

Hál’ Istennek megjön az eső!

Holnap nagyon jó időben lesz részünk, még simán lehet úgy 25 fok! Este kisebb zápor, esetleg zivatar azonban kialakulhat már! Vasárnapra virradóra aztán megérkezik egy markáns hidegfront, ami a térségünk fölé helyeződve le is lassul ráadásul. Úgyhogy vasárnap már csak 20 fokig emelkedhet maximum a hőmérséklet, ismétlődő esőkre lehet számítani. Mint ahogy igaz lesz ez . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Hál’ Istennek megjön az eső!

Oldal: 1 / 812345...Utolsó »